Translate

3/29/2023

          Travelling/Подорож/ Безпека на дорозі

*      я хочу нагадати вам, що
під час подорожі люди повинні виконувати правила руху, у великому місті треба дотримуватися вказівок світлофора.

!!! Ви пам’ятаєте, що в англійській мові є слово should – слід. 
Так, слід бути уважними!

*                                  ROAD SAFETY/ Безпека на дорозі

 You should cross the street at the crossing.
 You should cross the street when the light is green.
 You should first look right when you cross the street in Great Britain.
Should you first look left or right when you cross the street in your country?
Remember! Always use this code when you cross
the road.


*      








☑ Find 7 words in the "chainword"  /Знайди 7 слів з теми «Подорож містом» 


Чи буває так?  (:




3/27/2023

 5-6 клас Тема: Подорож

1)Let’s read this short rhyme

We go by car

And we go by train.

We go by boat

And we go by plane.

We go by land,

And sea and air.

We go, go, go

From here to there

2)Read it, try to guess/відгадай вид транспорту/, and take a picture that can illustrate your answer.

***1.This is a house on wheels running a race,

 Taking people from place to place.  

 ***2.When it is driven it goes,

When it stops, it falls down.  

 ***3.What is it? That has no wheels

And leaves no tracks on the water behind it?  

 ***4.Though not a bird, not a butterfly,

 I can fly high up in the sky. 













1.(A bus) 2.(A bike) 3.(A boat) 4.(A plane) 


3/19/2023

                         Чому треба вчити іноземну мову.

  • У цьому ролику — Чому вивчати мову так складно? Що відбувається у мозку, коли ми чуємо якесь слово або говоримо? Чи впливає мова на світогляд? Чи мають білінгви переваги? Які суперсили дає рідна мова? Та чи може вивчення мов врятувати від Альцгеймера?
Comments:
Kelcie Wale
«Нова мова - нова особистість» - це дуже вірне зауваження! Відчуваю себе геть інакше коли розмовляю українською, російською або англійською. Надзвичайно цікаве відчуття.
iryna_ zrnk
Я вільно володію українською й російською, маю початковий рівень чеської. Через те, що наразі тимчасово проживаю у Канаді, англійська нарешті «увійшла» повноцінно у мій мозок на повсякденній основі, але ось тягнуться рученята до другої державної – французької. Я дуже жадібна до франкомовної культури, сенсів, кінематографу, а ще хочу мати ширший світогляд та можливості для кар‘єри у міжнародному вимірі.
chelsi
Дуже зацікавав факт про час прийняття мови мозком. Завжди дивувалася, коли після років вивчення англійської чи італійської нові слова поглиналися дуже швидко, як у власній мові. Пам‘ятаю цей процес, коли вже здатна розрізняти кожне слово з нового складеного терміну. Тепер все розумію) Дякую!
Mychailo Roi
Дуже цікаве відео! Сам давно помітив, що вивчення мов для мозку - як спорт для м'язів. Йде важко, але потім процес затягує і відчуваєш задоволення наче ловиш ейфорію. Я добре знаю рідну українську та російську, яку знаю вже гірше, але теж на досить високому рівні. Потім на середньому чи вище середнього знаю польську та англійську. Люблю чеську, але нею володію на середньому рівні. Трохи орієнтуюся в німецькій та вже зовсім трохи у французькій. Але вивчати мови - це такий процес, що розтягується на все життя
DudaJuls
Дуже класне відео, дякую ❤. Від народження як і у всіх українська, російська, у школі вивчала англійську і французьку, потім ще 2 роки самостійно вивчала мандаринську, в універі спробувала німецьку, переїхала до Польщі підхопила трохи польської, а тепер вивчаю нідерландську, і ще дуже хочеться колись дійти до португальської, ох і якби ще арабської, тільки мозок дійсно починає лінуватися, дуже важко себе вмовити 🙈


3/15/2023

 Music genre

Homework:How do you answer people when they ask you, "What kind of music do you listen to?", when you listen to almost every kind of music? /Як ви відповідаєте людям, коли вони запитують вас: «Яку музику ви слухаєте?», коли ви слухаєте майже будь-яку музику?

  I've encountered this basically my whole life. My dad prefers Queen band. My mom likes country and classic rock. My sister went through her teen years with multiple obsessions including Nirvana and Eminem, and now listens to basically anything that plays on the radio. 

  I listen to all of those and added my own musical interests to my Musical library, not to mention my completely random selection of music on places like spotify and favourite music videos on YouTube. 

  Any time someone asks what music I like, I usually say, "I like a little of everything.", and they always roll their eyes or say some snarky shit like, "Oh so you like heavy metal polka then?" It's tiring. 

   Does anyone else go through this? What's your music interest range and how do you answer this question when asked?

Я стикався з цим практично все своє життя. Мій тато віддає перевагу гурту Queen. Моя мама любить кантрі та класичний рок. Моя сестра в підлітковому віці мала багато нав’язливих захоплень, зокрема Nirvana та Eminem, і тепер слухає практично все, що грає по радіо.

   Я слухаю все це й додаю власні музичні інтереси до своєї музичної бібліотеки, не кажучи вже про свій абсолютно випадковий вибір музики на таких сайтах, як Spotify, і улюблені музичні відео на YouTube.

   Кожного разу, коли хтось запитує, яку музику я люблю, я зазвичай відповідаю: «Мені подобається потроху від усього», і вони завжди закочують очі або кажуть якусь їдку лайно на кшталт: «О, тобі подобається хеві-метал-полька?» Це втомлює.

    Хтось ще проходить через це? Який діапазон ваших музичних інтересів і як ви відповідаєте на це запитання?